MAASELANKONE_tuotantolinja_2

Maaselän Kone Oy

Yritys perustettiin vuonna 1983 ja liikeidea on säilynyt vuosien varrella samana, tekniikka vain on kehittynyt ja yrityskoko kasvanut.

Toiminta-ajatuksena on suunnitella, valmistaa ja markkinoida laadukkaita ja toimintavarmoja työkoneita helpottamaan maa-ja metsätalouden töitä. Klapikoneiden lisäksi yritys valmistaa rehunjakokoneita maatalouden tarpeisiin. – Aiemmin maatalouden koneet olivat isommassa roolissa, mutta nykyään pieniä maatalouskoneita kysytään vähemmän ja olemme keskittyneet klapikoneiden tuotantoon. Polttopuiden kysyntään vaikuttavat öljyn ja sähkön hinta, paukkupakkasten ollessa paras myynninedistäjä, kertoo Maaselän Koneen hankintapäällikkö Esko Turpeinen.

Klapikoneiden tuotannosta noin 70 % menee vientiin. Vientimaita on tällä hetkellä 26 ja määrä on edelleen kasvussa. Kaukaisimmat asiakkaat ovat Australiassa, Japanissa ja Uudessa-Seelannissa. Kotimaan jälleenmyyti hoituu KESKO:n kautta ja tuotteet löytyvät yli 80:stä K-maatalouskaupasta. Maantieteellisesti Maaselän Koneen keskeinen sijainti mahdollistaa kotimaan varaosatoimitukset asiakkaalle jo seuraavaksi työpäiväksi.

Laadukkaita tuotteita yhteistyössä Vuorenmaan kanssa
Maaselän Koneen ja Vuorenmaan yhteistyö on kestänyt jo yli kaksikymmentä vuotta. Alussa tuotteita tilattiin tarpeen mukaan ja myöhemmin siirryttiin Vuorenmaan varastointipalveluun, jolloin tavaraa osa saatavilla aina kulutuksen mukaan. – Yhteistyömme on laajentunut aja myötä ja olemme kehittäneet molemmille sopivan toimintamallin, Turpeinen kertoo. Kun halutaan valmistaa korkealaatuisia ja luotettavia tuotteita on tarvittavilta komponenteilta vaadittava samaa. Vuorenmaa toimittaa varastotuotteiden lisäksi myös räätälöityjä komponentteja mallipiirustusten mukaan.